Aspö och lure-coursing

I helgen som var började vi ledigheten ute på Aspö. Line hoppade på marken som om hon gick på glödande kol och Myra ylade av lycka när vi kom fram till stugan och hundarna kopplades lösa. Man förstår verkligen hur värdefullt det är för dem med den frihet som sommarstuglivet erbjuder.

 Stränder perfekta att springa på. Här bygger vi lure-muskler!   Matte råkar illa ut, men den som ger sig in i leken...
 Myra leker i vågorna och får oss andra att framstå som riktiga badkrukor. Det är ju mitten av maj, varför inte bada i havet, tänker Myra och slänger oss i. Vi andra huttrar på stranden och ser med fasa och fascination på.
Kanske kan hundarnas lycka ha något att göra med att vi trivs rätt så bra därute också. Inget är så värdefullt i livet som ledighet med allt vad den innebär för oss just nu!
 Men helgen i skärgårdssolsken tog slut ganska snabbt. På söndagsmorgon satte vi oss i bilen och körde upp till Borlänge och snöslask för lure-coursingtävling. Det är Lines andra för i år. Den första i Larv bröts efter första loppet på grund av dåligt väder och det såg lika olycksbådande ut nu, om inte värre. Som tur var så ställdes inte tävlingen in denna gång, vi hade ju åkt ganska långt och det hade varit snopet att vända om, men vädret var inte det roligaste. Här kläs Line av inför första start.
 Såhär mycket snö var det vid första start. Line är röd hund.
 Line ligger längst fram (blå hund) vid andra start och snön har hunnit smälta till största del. Line sprang in 84,5p på det här loppet. Jag önskar att hon hade kunnat kombinera det med de 80,5p hon sprang i första loppet i Larv (tävlingen som bröts) istället för de 70,5 som hon fick i första loppet i Borlänge. Men så är det, jag är nöjd ändå. Line är pigg och stark och det glädjer mig att se hur fint hon klarar av de påfrestande tävlingarna.
 Myra och Svante värmde sig i bilen hela dagen men tack vare de jättesnälla arrangörerna så fick även hon pröva på att springa efter luren när tävlingsloppen var slut. Myra tycker att det är jätteroligt men hon springer gärna tillbaka till matte när det känns som att det blir lite för långt avstånd mellan oss.

Helgen bjöd som vanligt på trevligt sällskap, Ulla och Roland som bjöd mig på skjuts och matsäck när vi åkte  till Larv tävlade även i Borlänge med sina pojkar. Alltid lika roligt att ses! Nu till helgen blir det utställning på lördag för Myra och förhoppningsvis hinner vi träna lite LC på söndag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0