uppdatering

Hejsan alla!

Vi håller på att bli galna på att inte ha internet hemma och när vi heller inte har någon telefon är vi svårkontaktade. Det blir dåligt med uppdateringar här och besök på andras sidor men räkna med intensiv trafik när vi väl kommer igång igen. Jag tänkte bara ge er en liten snabb uppdatering på sommarens aktiviteter:

Juni
Vi startade säsongens LC-tävlingar i boxholm där Line gjorde sig förjänt av en mittplacering i startfältet. Inte hennes bästa men gott nog tycker jag.
Två veckor senare var vi redo i Söderhamn, nu hade vi lämnat löpet ordentligt efter oss och Line var i ganska så fin form. Och visst sprang hon snabbt och med ork men en del genvägar gav henne hennes sämsta placering någonsin. Konkurransen var dock tuff och poängen 69,5 var rätt ok ändå. Även om bedömningarna som vanligt skapade en del huvudbry.

Juli
mellan tävlingarna hann vi med en valpträff/ringträning, läs mer på swaara.se och helgen därefter var det dags för den stora vinthundsutställningen i Mariefred.
Vi deltog i utställningen endast på lördagen, Myra var på sitt ystraste humör och åkte ut oplacerad i valpklassen (kennel swaara löpte dock stora framgångar bägge dagarna, läs mer på hemsidan!). Line blev placerad på en fjärdeplats i sin klass, mycket fördelaktigt visad  av Åsa Lindholm. Kanske hade domaren lite förstånd och syn i alla fall! =)
Idag skulle vi tävlat i Stjärnhov (LC) men de stackars vovvarna har dragit på sig en förkylning och får vila hemma med pyamas på.
Bland det bästa med Mariefred var också att Myra fick träffa "farmor och farfar", Ulla och Roland för första gången sedan hon flyttat hemifrån.

Augusti
härnäst ser ni Line den 12 aug i eskilstuna på agilitytävling klass 1.
Off. utställning i Nyköping den 19 aug. Vi hoppas på minst ett CK för Lines del.

September
Off. utställning
i Sandviken, högbo bruk 1/9 (Line)
inoff. utställning på gubbängsfältet 9/9 (line och Myra) samt tävlingslydnadsdebut för Line på samma plats.

Planerat men ej fastställt:
Sept:
agility och lydnad i Uppsala (Line)
inoff. utställning Strängnäs (Myra,Line)
LC Simslångsdalen
LC Södra sektionen
okt:
off.utställning i enköping (svvk)

Och så skulle jag hemskt gärna hinna med åtminstone ett viltspårprov innan säsongen är över!

Over and out! /JO

hur gör man utan internet?

Jag sitter på Svantes jobb och föprsöker få ordning på livet (framförallt hund- och studielivet) som enbart fungerar över internet. Vi har varken internet eller telefon hemma just nu. Jag har min mobil med ynklig täckning och har inte haft råd att ladda den så jag har intee kunnat ringa ut. Uselt läge.

Vi försöker istället roa oss med att hitta nya promenadvägar i Strängnäs. Igår hittade jag min +1h-runda. Den var helt okej förutom att man måste gå hem sista biten genom ett bostadsområde och på asfalt. Jag hade föredragit att det var skog hela vägen.
Vi har också vår ½h-runda nere vid vattnet, fotbollsplanen för Lines träning och parken för Myras. Dessutom har vi stora hästfältet/campingplatsen där hundarna kan sträcka ut ordentligt.

Jag är ändå inte riktigt nöjd, idag ska jag fortsätta att utforska skogen vi gick i igår. Helst skulle jag vilja ha en 2h-runda som enbart går i skogen. Jag skulle också vilja ha en bra skogs-/cykelväg för cykelträning med Line.  Uppsala har ju varit otroligt tacksamt när det gäller alla slags motionsmöjligheter inser jag nu.

Tjejerna mår i vart fall bra. Myra är otroligt gosig men full av energi och upptåg, precis som det ska vara. Men hon är ändå en mogen valp på det sättet att hon är så följsam, närvarande och engagerad i det som sker i gruppen. Det känns som att vi har en tight och välfungerande flock just nu. Allt funkar och tjejerna är så himla snälla och duktiga, vi är ständigt stolta över dem.

dessutom visar sig den kattkryllande gården vara en välsignelse för avdramatisering när det gäller springande katter, hundarna har blivit betydligt mindre intresserade. Vi får väl se om det har betydelse för sommarens LC. I sitt första lopp för sommaren slutade Line på totalt 73,75p. Rätt så okej ändå med tanke på hennes otroliga svacka. Jag är ändå besviken på att jag inte fick se resultatet av vinterns träning, upplagt för LC-provet i skavlöten som vi missade pga. hennes löp. Men kanske hade det varit värre om vi inte hade lagt den grunden. Hon kom i mål och det gjorde hon på ett bra sätt. Jag är nöjd med älsklingen.
Dessutom fick vi träffa Gaxe (Myras pappa, se länk), en mycket stilig och charmant herre. Roligt att få se honom och matte Ulla. Jag lovar att presentera Myra för far och farmor så snart det går!

Jag vet att jag utlovat bilder länge nu, förhoppningsvis har vi en ny dator nästa vecka och internet om inte alltför länge. Håll ut. Det kommer mer än babbel!

Kram Jo

RSS 2.0