Veckan som gick

 Line och Olivia somnar efter en tuff kväll. Fyra hundar samsades i lägenheten. Det gick bra men för några blev det väldigt sömnigt fram emot kvällen.
   Mino åker hem på söndagen

    Nina och Tesla kommer på uppskattat besök. Line uppför sig bättre mot Tesla denna gång och är mycket lycklig att se Nina (dagmatte i 1½ år)!

  Kungligt bus med Vippson. Vi träffar honom och matte Erika för trevlig promenad med mycket spring och träning på lokala kk efteråt. Det här var en trio som lekte jättebra tillsammans, mycket spring, inget gruff eller knuff. Finfint för allihop! Men hopplöst svårt att fånga på bild!  

Nu bär det av till Maria i Edinburgh och hundarna får leka med syster Jessica och pojkvän Pontus några dagar. Ha det bra!
/Jo

Vad jag verkligen avskyr...

...hundägare utan hundmötesteknik!
Det är lagom skoj att träna en unghund i hundmötesteknik när 80% av alla hundar man möter är fullständigt galna. Det är liksom lagom lätt för henne att hålla kontakten med mig när hon ser två elefantschäfrar ladda mot henne i mötet. Stort TACK till alla hundinstruktörer som ger kurser i hundmötesteknik, jag hoppas att de är välbesökta.
...hundägare som inte kan hålla i sin hund:
två kategorier:
1 De som har hunden kopplad men inte kan hålla fast dem vid ett hundmöte,
två underkategorier: 1a, De som fysiskt inte KAN hålla fast dem (bind fast dem i närmsta jävla stolpe eller träd så fort du ser en annan hund!!!!!) och 2 a, de som låter flexikopplet löpa så fort jag passerat (vilket därmed ger deras hund fritt spelrum attattackera mina hundar bakifrån)
2, de som tror att deras hund kan vara lös utan att den lyder.
Jag föredrar faktiskt, lustigt nog, kategori 2. Om en lösspringande hund kommer mot mig anser jag att ägaren förvärvat sin rätt att hantera situationen, vilket innebär att jag då kan göra det och det funkar i de flesta fall. Jag skulle faktiskt också vilja att mina hundar blev skrämda om de betedde sig så oförskämt
...hundägare som tror att hunden kan talspråk:
Insorterar sig oftast i ovanstående kategorier;
-nej men fido, vad gör du? så kan du ju inte göra, titta vilka snälla flickor osv... (lika förvånade den 511:e ggn fido gör utfall) 
-nejnej, de hundarna vill inte leka med dig förstår du...hehe...
 och hundägare som försöker ge kommandon utan att de nånsin lärt hunden vad kommandot innebär och sedan blir frustrerad när hunden inte förstår vad som ska göras. Frustrationen uppkommer ju ofta i "pinsamma" situationer som när de inte klarar av ett hundmöte.

Visst,jag fattar att kommentarerna till hunden är riktade till mig. Antagligen som en sorts ursäkt. Grejen är att det funkar absolut inte! Lägg ner tiden på att försöka kommunicera med din hund på riktigt istället. Jag säger bara det; idag var sista dagen JAG passerade hundar som står stilla, hädanefter är det jag som står i buskarna och de som går förbi. Jag tänker inte utsätta mina hundar för det här en gång till. Alla hundar (5 st) som vi mötte idag och alla igår (visserligen bara två men de var tokiga nog för en hel hundarmé) har varit helt knäppa.

Nu kommer jag att vara arg i en vecka framöver...men jag ska inte skriva nåt argt inlägg på vovve om det, jag är inte en av dem som gör det...jag är en av dem som i tysthet håller med.

Men till sist, kom ihåg att en ursäkt kan göra hela skillnaden! De gånger en hundägar har ursäktat sitt beteende har jag gått därifrån och känt mig mycket bättre till mods. Alla kan göra misstag, det oförsvara är att man inte bryr sig om att hantera problemet, eller ens anser det vara ett problem.

Mysigt med mammabesök - Mino i Strängnäs

Hundarnas liggplats har en madrass, biabädd, dubbelt så många kuddar och täcken som vår säng och dessutom ett gäng filtar. Visst ser det ut som om det har mysigt? Men tror ni att det hindrar en whippet från att tränga ner sig i en 120säng med ett tunt täcke som två människor redan slåss om?

  Oj, titta vad många hundar! En, två, tre...!? Hundarna väcker uppmärksamhet.


     dags att posera, porträttfotografering för dokumentations skull.

   På vift. Whippetöron in action.

   Fikapaus på hemvägen...än finns det blåbär.

Ridstigar och valpkursbekymmer

Jag har insett att även om promenadvägarna i Strängnäs inte är så långa och spännande så finns det ett annat sätt att ta sig fram - ridstigarna! Ofta leriga, trånga, nertrampade och ibland svårtillgängliga. Men de erbjuder en ny miljö, ofta långt in i skogen och bort från bilvägar.

Den enda egentliga nackdelen är väl att det är just ridstigar. Man vill inte gärna att ett gäng whippar ska springa mellan benen på nån stackars häst som blir skrämd och slängar av ryttaren som bryter nacken...ja, eller det är vad Svante skrämmer mig med i alla fall.
Jag intalar mig att om de bara får springa lösa där jag har god översikt och jag håller mig vaksam så går det bra.

Idag och igår har vi tillsammans med mamma Mino på besök, utforskat en del ridstigar i trakten. Det ser lovande ut må jag säga! Kanske lyckas jag leta mig fram till en riktig långrunda tillslut.

Myra var dock sitt olydigaste hittills idag. Hon ville inte bli kopplad när vi mötte en hund. Hon gick heller inte fram till hunden men det var för spännande för at vända ryggen åt den. Nu börjas det - härliga tonår! Jag står inför ett dilemma när det gäller Myras träning. Om vi ska gå valpkurs under oktober (hoppas,hoppas att det inte blir för kallt) så blir min och Myras planerade träningsvecka i kiruna betydligt forkortad. Men kanske är det värt det extra strulet som det också innebär...jag måste bestämma mig typ- idag! Men vi har inte hittat någon bra lösning ännu.
Pro valpkurs:
Jag vill gå! Jag vill låta Myra göra egna saker och komma igång för att visa vad hon kan!
Myra behöver det och bör få göra det
Vi kan ändå åka till kiruna (det blir bara en kortare stund vi är där och en dyrare och krångligare resa)
Con valpkurs:
Den vi vill gå är tredelad, totalt kommer den att kosta 3000:-, Är det värt det?
Jag kan gå vardagslydnad i vår när träningsvädret är hyggligare för en whippet.
Jag måste ha en dagmatte 1½ vecka när jag ska jobba, om hundarna inte åker i förväg utan måste stanna här för en kurs.

Vägledning någon?

Jag lägger in ett fotoinlägg med promenadbilder efter det här och om ni inte har kommit på det ännu (jag fattade det inte förrän nu) så kan man ju förstora miniatyrbilderna! tadaa!

Hundvakt sökes!

Vi har annonserat efter hundvakt till töserna de dagar, och ibland nätter som vi inte är hemma. Jag har sett att det faktiskt är ett gäng lappar som har försvunnit men ingen har hört av sig. 
Just nu blir det alltså bara ett litet inlägg för att bekräfta för er som tagit lapparna, att jag fortfarande söker hundvakt!

Allas intresse är önskvärt.
*Vi behöver både någon som kan vakta dem på dagtid och någon som kan tänka sig att ha dem över en natt eller helg. Alltså kan både pensionär eller barnfamilj fungera.

*Tycker du om att promenera - perfekt, det älskar hundarna. Är du rädd att du inte orkar med långa promenader - inga problem, det ser vi som vårt ansvar, så länge töserna har sällskap när vi är borta så är vi nöjda!

*Vill du ha en lugn, lydig, vuxen hund eller en busig, kelig valp eller kan du tänka dig att ha hand om båda två? Hör av dig i vilket fall!

Hur går det till?
Du meddelar ditt intresse via telefon eller mail. Vi lär känna varandra lite och ser om personkemin stämmer mellan oss och hundarna. Förslagsvis går vi på en liten promenad tillsammans för att du ska få en chans att se hur hundarna är.

När behöver vi hundvakt?
Det kan vara lite olika och fler tillfällen kan uppkomma (ffa kvällar ochhelger),men just nu söker vi hundvakt dessa datum:
12 okt - några timmar på kvällen
18-19 okt - dagtid i strängnäs (eller ev. i uppsala)
v.43: 22-26 okt - dagtid i strängnäs (eller ev. i uppsala)
5 okt - dagtid i strängnäs
15 (+ ev. 16)nov- dagtid i strängnäs
14 dec - dagtid i strängnäs
v.51: 17-21dec - dagtid i strängnäs (eller uppsala)


Tveka inte att höra av dig! Självklart får du ångra dig om det inte känns rätt när vi träffas!

Äntligen!

Så har vi äntligen fått internet här hemma!  Jag vet att ni som läser den här bloggen väntar på nya bilder, här kommer ett gäng från i somras i miniatyr. Hoppas att det går att se dem hyfsat iaf.
Med den tekniska förbannelse som vilar över detta hushåll så gick vår nya kamera sönder för ett par månader sedan, det har tagit evigheter att laga den men den hämtas ut idag, så hädanefter väntar bilduppdateringar!

 Flickorna i sin nya skog i Strängnäs i början av sommaren. Välkamouflerade va?
 Line får klarar anlagsprovet i juni. Klöven var gammal och snuskig men med lite bus tog hon den ändå.
  Vi åker till skåne för födelsedagsfirande. Svantes systerdotter Emma bekantar sig med töserna.
  I skåne coachas jag av Sara. Här är det Myra och Zappa som visar sitt bästa.
   Vi möter upp hos Lina i Helsingborg...
   ...och sällskapar till Aspö för midsommarfirande.
  Sedan följde tävlingar landet runt. Här visas syskonen Puff och Tino, Lc-tävling i Boxholm.
    Fartfyllt bus på hemmaplan, precis innan kameran gick sönder.


RSS 2.0