Nillas äventyr och Myras första spår

Det här har hänt sedan sist:


Myra gick sitt första viltspår. Med stor medvetenhet om vad hon gjorde imponerade hon på matte som fick mersmak Svante var ute med hundarna när de nosade upp en katt i buskarna. Döm om hans förvåning när katten tittade upp med ett bekant ansikte. Det var Nilla som var ute och sprang! I ett obevakat ögonblick hade hon alltså smitit ut genom dörren, ner för tre trappor, ut genom ytterdörren och in i buskagen i skogen. Det här är inte första gången som Nilla lyckats smita och antagligen inte den sista heller. Uttrycket "som en oljad blixt" får en mycket konkret innebörd när det gäller Nillas förmåga att smita ut genom dörren.Hundarna har lekt med sin nya dagmatte som de tycks älska gränslöst! Dagmatte Carina med familj är omåttligt populära hos tjejerna och Myra SKREK av upphetsning när vi skulle lämna av dem sist. Line, som gärna glor anklagande när man lämnar av henne, sprang istället in i lägenheten och bekymrade sig inte ett dugg för att vi skulle åka iväg. Det känns såklart superbra.
 
  


Men den absoluta höjdpunkten måste ändå ha varit fredagens spårövningar med Erika, Vippe och Tilda. Myra fick gå två lite svårare spår men tycktes inte det minsta bekymrad, hon är mycket noggrann, nu gäller det att inte ge henne för lätta spår, hon vet uppenbarligen precis vad hon sysslar med! Line är lite kaxigare och fick ett långt och svårt spår som hon klarade av med stora gester men inga direkta problem.

Tilda fick ett svårt spår då alla andra hundar stod i närheten och distraherade henne mycket. Hon fick den äckligaste klöven, den som mina hundar inte ens vill röra, men för en labbe gick det alldeles utmärkt!
Vippsson fick gå ett personspår i en främmande skog som han tycktes klara finfint och som även Myra var mycket nyfiken på.

Alla fyra hundarna fungerade mycket bra ihop och Line och Myra har hittat sin perfekta springkompis i stora pudeln Vippe! Tilda hängde kanske inte riktigt med i svängarna men tycktes kunna roa sig ändå. Läs och se mer på Erikas Voff-blogg!

Men efter så intensiva aktiviteter krävs ordentlig vila. Något som två whippettöser är mycket duktiga på.

Kommentarer
Postat av: Erika

Vilken busig katt (=gulligt)!

Och tack för senast; det var så superkul. Hundarna låg som dö'a sillar resten av dagen!

2008-02-04 @ 15:00:42
URL: http://voff.pronoblem.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0