zappa-di-do-da

Jag och tjejerna har stannat kvar i skåne medans Svante jobbar sina sista pass innan sommarlovet. Kerstin och Kalle är jättesnälla, lagar mat åt mig och lånar ut sin bil. De är jättesnälla mot mig och jag har det finfint även om jag saknar Svante jättemycket hela tiden.
 Här i skåne ska vi leka med Sara och grabbarna (sarastassar.se) några dagar. I söndags åkte vi till lydnad- och agilitySM i Kristiansstad och blev peppade på agilityträning.
Igårkväll var det dock allt annat än gynnsamt träningsväder för whippar så vi tog en härlig promenad istället. Kalle kåtade sig, Line tjurade men Zappa och Myra röjde fälten. Sara har lagt upp bilder på sin sida.

Jag blir dock mer och mer bekymrad för Lines tillstånd, jag försår inte hur jag ska kunna få henne att röra på sig och hållas i kondition. Nu är det mindre än två veckor kvar till nästa LC-lopp och musklerna är helt platta. Hon vill helst inte göra något annat än att ligga på sofflocket. Träningen idag på agilitybanan var därför mycket avslagen och lydnaden ska vi inte tala om.
Jag tror att jag måste börja tvinga ut henne på cykelturer, hon måste bara orka, jag är så rädd att hon ska skada sig på LC:n annars.

Myra har för första gången idag beträtt en agilitybana. Hon svängde sig fram mellan slalompinnar (utan att ha den minsta aning om vad hon gjorde) och gungade friskt och hjältemodigt på gungbrädan. Hon är duktig på att ta kontakt och det försöker jag förstärka, idag har vi också tränat ännu mer på "ligg". Men roligast av allt, säger Myra, det är att leka med Zappa!

Godkänt anlagsprov viltspår

Line klarade anlagsprovet idag den 13 juni. Hon spårade lite avmätt men ändå koncentrerat, grattis till Line idag!

Igår avslutade vi dessutom agilitykursen så nu ska man väl ut och pröva på en tävling antar jag. Den här sommaren kommer garanterat att bli den hundaktivitetsintensivaste jag varit med om. Det är mycket med alla anmälningar och betalningar och förutom utställningar och lure-coursing ska jag försöka hitta viltspår och agilitytävlingar. Det kräver organisationsförmåga och strukturerad planering. Lycka till matte alltså!

Nu ska vi i alla fall åka och fira framgångarna med en glass innan vi vänder tillbaka till Strängnäs!

/Jo

things to do en kväll i Strängnäs m.m

Sista dagarna på jobbet...det är jätteskönt och lite läskigt.  Myra är med Svante i Strängnäs och ska nog få följa med till kulturskolan på dagarna. Line är hos Nina igen efter över en månads dagisfrånvaro och hon var sanslöst lycklig imorse när jag lämnade av henne.

Imorgon är det avslutning på agilitykursen och sen är det väl bara att börja finputsa sig in i träningsform. jag känner mig ganska positiv faktiskt, ska bara fixa ett medlemskap på nån klubb i Strängnäs så att vi kan börja. Jag har bestämt mig för att tävla i Eskilstuna och Uppsala i augusti/september, håll tummarna när det är dags!

På onsdag morgon är det dags för ett nervpirrande anlagsprov (viltspår). Jag är lite osäker på hur det ska gå, jag tyckte att hon kändes så snurrig och osäker sist och att hon gått ner sig och är omotiverad nu efter löpet, men jag vill så gärna att hon ska klara sig. Håll tummarna!

Strängnäs är i alla fall en hit! En kvällspromenad med hundarna i lördags resulterade i ett skönt kvällsdopp. Det var härliga 25 grader i vattnet (DET är sanslöst!), hundvänliga människor och en trevlig liten badstrand med brygga 5 minuter från ytterdörren. Myra plaskade på med valpig yrsel, Line spatserade mer återhållsamt i strandkanten men tyckte nog också att vattnet var ganska skönt. 

Fler bilder kommer snart!

/Jo

RSS 2.0